Nicolae Chirtoacă:Ceеa ce se întâmplă în Parlament nu este ceva nou

Ceеa ce se întâmplă în Parlamentul moldovenesc este un fenomen deja văzut şi se repetă pentru că societate n-a tras învăţămintele necesare din experienţa anterioară. Declaraţia aparţine analistului politic, Nicolae Chirtoacă, preşedinte al formaţiunii extraparlamentare „Forţa poporului”, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Potrivit analistului, acestea sunt consecinţele unei campanii electorale bazate pe criterii geopolitice, care a divizat puternic societatea moldovenească. „În campania electorală din toamna trecută alegătorii au scăpat un detaliu şi nu au votat pentru reforme şi dezvoltarea ţării, ci pentru un vector politic”, a precizat el.

Nicolae Chirtoacă consideră că liderii celor trei partide, PLDM, PD şi PL, dacă ar fi dorit cu adevărat integrarea europeană, ar fi ajuns demult la un consens privind formarea unei alianţei de guvernare pro-europeană. „Dacă ar fi fost sinceri şi nu s-ar fi ascuns dup acest vector european. Trebuiau să promoveze adevăraţii reformatori în aceste ministere pentru a continua adevăratele reforme. Pe ei nu-i interesează şi nu discută cum să implementeze Acordul de Asociere, dar cum să partajeze acele ministere, care generează venituri”, a spus Chirtoacă.

În opinia lui Nicolae Chirtoacă, se creează impresia că Ghimpu îşi scoate aşii din mânecă şi joacă pe ultima sută de metri, la limită, pentru a obţine ce-şi doreşte. De fapt, liberalii şi-au asumat unele strategii ale PDM – având cele mai puţine voturi, să acapareze mai multe posturi. Filat este prea optimist. Nici democraţii nu vor să cedeze. Iar situaţia continuă să degradeze”, a conchis analistul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.