Nicolae Chirtoacă: Viitoarea alianţă caută un premier-marionetă

Cele trei partide, PLDM, PDM şi PL, aflate în negocieri pentru formarea unei alianţe de guvernare, cel mai probabil se află în căutarea unui premier marionetă. De această părere este analistul politic, Nicolae Chirtoacă, lider al Partidului Forţa Poporului, care a făcut declaraţii în acest sens în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Ei sunt în căutarea unui nou Gaburici.  Ei caută un premier de buzunar, care să le execute ordinele, care să poată fi dirijat cu uşurinţă din umbră, care să depună fără să crâcnească semnătura pe orice document, cum s-a procedat în cazul Băncii de Economii”, a opinat Chirtoacă.

Totodată, Nicolae Chirtoacă nu exclude ca Vlad Filat ar putea fi desemnat la funcţia de premier şi invocă drept dovadă promovarea acestei idei de către unii analişti politici despre care afirmă că se află în serviciul liderului PLDM. „Cred că PLDM şi PDM s-au înţeles. Desemnarea lui Filat la funcţia de premier, din care a fost demis anterior pentru acţiuni de corupţie, ar fi un act de obrăznicie, o sfidare a societăţii. Dar nu m-ar mira să se întâmple acest lucru. Cetăţenii noştri s-au obişnuit să accepte cuminţi obrăzniciile politicienilor şi să aştepte eroul pe cal alb care îi va salva”, a declarat Chirtoacă. În acelaşi timp, analistul afirmă că reţinerea unor rude ale lui Vlad Filat de către CNI în plin proces de negocieri înseamnă că „Plahotniuc nu-l vrea pe Filat premier”.

Nicolae Chirtoacă consideră că liderii celor trei partide aflate în proces de negocieri au ceva de ascuns. „Modul cum procedează  nu corespunde cu declaraţiile pe care le fac cei trei lideri de partid. Ei au peste cinci ani de experienţă în negocieri, formări de alianţe. Nu  este clar motivul pentru ce i-au invitat la negocieri pe şefii unor instituţii ale statului. Mai ales lideri PLDM şi PDM, care deţin toate pârghiile, trebuie să cunoască situaţia sub toate aspectele 24 din 24 de ore. Nu este exclus că pregătesc ceva”, a spus analistul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.