Nicolae Chirtoacă: PL s-a pomenit într-o situaţie dificilă

Partidul Liberal s-a pomenit într-o situaţie dificilă, fiind pus să decidă, dacă va vota sau nu Guvernul Leancă. De această părere este analistul politic, Nicolae Chirtoacă, comentând situaţia creată în legătură cu numirea unui guvern minoritar, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Potrivit lui Chirtoacă, PL este pus în situaţia de a alege să nu fie etichetat ca trădător de ţară, pentru că nu a votat pentru guvernul reformatorului Leancă, sau să-şi asume răspunderea pentru un guvern din care nu face parte.

Analistul consideră că s-a ajuns la această situaţie „destul de gravă” , deoarece liderii politici s-au gândit doar la partajarea ministerelor, dar nu şi la buna lor funcţionare. „La noi ministerele pot fi clasificate în două grupuri. Din primul grup fac parte ministerele care produc bani, unde pot fi implementate diferite scheme, cum ar fi Ministerul Economiei sau Ministerul Finanţelor. În cel de al doilea grup sunt incluse ministerele care consumă bani, cum ar fi cel al muncii şi protecţiei sociale. Anume ministere din a doua categorie au vrut să le repartizeze liberalilor. Din păcate, nu s-a discutat nimic despre implementarea reformelor sau a prevederilor Acordului de asociere cu UE”, a afirmat Chirtoacă.

Într-o intervenţie telefonică, Vladimir Socor, analistului politic al Fundației Jamestown şi Eurasia Daily Monito, a opinat că atât Mihai Ghimpu, cât şi Vladimir Voronin, ar încerca să se strecoare la guvernare folosindu-se de necesitatea votării guvernului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.