Nicolae Chirtoacă: Lipsa acţiunilor din partea organelor de drept au pus în pericol securitatea statului

Lipsa de acţiune din partea instituţiilor statale în cazul furtului de la cele trei bănci a pus în pericol securitatea economică a statului. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova” de către analistul politic Nicolae Chrtoacă, transmite IPN.

„S-a furat o sumă echivalentă cu o pătrime din bugetul anual al ţării. Totul se reduce la Ilan Shor, care pare să fie transformat în ţap ispăşitor. Iar cei din instituţiile statale se arată neputincioşi, chipurile că nu au dispus de mecanismele necesare”, a declarat analistul.

Chirtoacă consideră binevenite audierile din Parlament în legătură cu raportul Kroll. „Audierile sunt foarte utile, pentru prima dată s-au spus lucruri deosebite”, a spus comentatorul.

Nicolae Chrtoacă a spus că din toţi raportorii cel mai la concret a vorbit şeful CNA, Viorel Chetraru. „Sunt tentat să-l cred pe Chetraru. El a spus că instituţia pe care o conduce poate să găsească banii. Nu trebuia să se plătească unei companii străine”, a mai spus Chirtoacă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.