Nicolae Botgros: Independenţa ne-a adus în Europa

Independenţa a adus Republica Moldova în Europa. Dacă poporul nu ar fi luptat pentru independenţă, dacă nu cerea identitate naţională, libertate şi adevăr, acum 23 de ani, Moldova nici nu ar fi visat astăzi să ajungă în Europa, unde drepturile şi libertăţile omului sunt respectate, a declarat pentru IPN maestrul Nicolae Botgros, dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”.

Nicolae Botgros regretă falsurile care mai sunt promovate astăzi de către unii actori care manipulează societatea spunând că Republica Moldova este în continuare un stat rusesc. „Nu aş permite nimănui să-şi bată joc de ţară, pentru că ar însemna că eşti infractor. Multe lucruri mai sunt de făcut şi nu înţeleg de ce cei de la conducere nu văd aceste lucruri”, a remarcat maestrul.

El a îndemnat cetăţenii să fie uniţi. Doar aşa vor putea cunoaşte adevărul. „Aş cânta din nou de bucurie dacă aş şti că toamna care vine ne va aduce o biruinţă mare”, a spus Nicolae Botgros, referindu-se la alegerile din 30 noiembrie. 

Pe 27 august se împlinesc 23 de ani de când Republica Moldova este independentă.

  • nicolae botgros despre 27 august.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.