Nemulţumiţii vor fi daţi afară din partid, Ghimpu

Nemulţumiţii vor fi daţi afară din partid, a declarat liderul liberal Mihai Ghimpu, comentând solicitarea grupului pentru reformarea formaţiunii. Invitat în emisiunea „Fabrika”, la Publika TV, Ghimpu a spus că cei care au ieşit vineri, 12 aprilie, la conferinţa de presă sunt nişte bolşevici, care au lucrat pe la spate. El a adăugat că în Republica Moldova capul tuturor relelor este Petru Lucinschi şi Ion Hadârcă, transmite IPN.

Liderul PL a spus că nu a crezut niciodată că deputaţii fracţiunii liberale vor ieşi într-o conferinţă de presă să vorbească despre reformarea partidului, fără să consulte Consiliul Republican al PL. „Cred că a fost vinerea proştilor şi a trădătorilor. Cum poţi vorbi în numele PL când ai venit atunci, când ţi-am dat mandat de deputat? Ei nu au participat la crearea PL, sunt oportunişti. Faptul că l-au pus în faţă pe Dorin Chirtoacă demonstrează că li-i ruşine să vadă lumea toată porcăria lor. Am avut de două ori şedinţa fracţiunii şi nu au zis nimic. Eu ştiam de ieri (joi) ce se va întâmpla, pentru că sunt oameni care au participat şi au semnat, apoi şi-au dat seama şi au venit”, a spus Mihai Ghimpu.

Potrivit liberalului, cei care se dau drept reformatori ai partidului acţionează aşa pentru că PL nu susţine candidatura lui Vlad Filat la funcţia de prim-ministru. „Vlad Filat nu va fi premier şi Slavă Domnului, că altfel moare integrarea europeană şi pierdem alegerile. Lumea nu va vota niciodată un corupt. Sunt convins. L-am întrebat pe Filat de mii de ori: de ce ai distrus AIE, de ce ai gâtuit un copil de 3 ani care a fost aşteptat de 20 de ani? Aşa că PDM-ului nu îi va fi uşor să îl voteze. Şi preşedintelui i-am spus: cum poţi propune un candidat pe care l-a demis Parlamentul?”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Consiliul de reformare a Partidului Liberal solicită revenirea formaţiunii la masa de negocieri şi convocarea Congresului extraordinar al partidului pentru promovarea lui Dorin Chirtoacă în fruntea acestuia. Declaraţia, semnată de 28 de deputaţi, miniştri, viceminiştri şi membri ai organizaţiilor teritoriale ale PL a fost dată citirii la o conferinţă de presă în după-amiaza zilei de vineri, 12 aprilie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.