Negocierile pentru darea în concesiune a aeroportului continuă

Negocierile asupra contractului de dare în concesiune a întreprinderii de stat Aeroportul Internaţional Chişinău nu s-au încheiat. Despre aceasta a anunţat presa vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al economiei. „Nu avem blocaje, dar au apărut clauze pe care nici noi nu le-am cunoscut şi pe care trebuie să le negociem”, a declarat oficialul.

Potrivit deciziei aprobate în luna mai de Guvern, Aeroportul Internaţional Chişinău urmează să fie dat în concesiune pentru 49 de ani. Executivul speră să modernizeze această întreprindere importantă pentru economie, şi anume: pistele de decolare şi aterizare a aeronavelor, sistemele de iluminare şi alte sisteme vitale, să construiască o parcare multietajată în imediata apropiere a aeroportului.

Iniţial la concursul privind darea în concesiune şi-au anunţat participarea 7 companii, 5 însă s-au retras. În concurs au rămas compania ce administrează aeroportul Vnukovo din Moscova şi câştigătoarea tenderului –  compania Komaks, care administrează aeroportul din Habarovsk şi cu care se poartă în prezent negocieri. În cazul în care negocierile vor eşua, va fi anunţat un nou concurs, a spus vicepremierul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.