Negociatorii PDM şi PLDM nu vor să dea detalii despre ce discută până nu bat palma

O nouă rundă de negocieri pentru formarea noului guvern a luat sfârşit. La aceasta au participat doar reprezentanţii din Partidul Liberal Democrat şi cei din Partidul Democrat. Negociatorii au fost însă zgârciți în declarații, deoarece, spun ei, nu vor să dea motive de speculaţii până nu au bătut palma, notează IPN.

Negociatorul din partea PDM, Valeriu Lazăr, a spus că pentru a avea design-ul deplin al viitoarei guvernări în cadrul discuţiilor s-a trecut şi pe zona parlamentară. „Sper mâine să avem claritate și anumite finalităţi. Dialog este, avansăm constructiv. Am convenit  să nu ajungem în zona speculaţiilor. Atât timp cât nu avem lucruri clare, nu ar fi corect să bruiem procesul. Când vom bate palma vă vom spune. Negocieri sunt posibile şi mâine, încă nu am convenit”, a comunicat democratul.

Negociatorul din partea PLDM, Liliana Palihovici, a spus că o parte din subiecte au fost finalizate, dar au apărut altele. Ea speră că procesul va avea un ritm mai accelerat şi îşi exprimă speranţa că partenerii de negocieri sunt sinceri vizavi de crearea noului guvern.

După negocierile avute vineri seara, 24 mai, negociatorii au fost mai deschişi. Democraţii au spus că liberal-democraţii îşi doresc Centrul Naţional Anticorupţie. Negociatorii PLDM au negat şi au spus că se discută doar despre împărţirea responsabilităţilor în viitorul guvern.

Negocierile privind crearea majorităţii parlamentare au început săptămâna aceasta şi ar trebui să aibă o finalitate cel târziu la 30 mai, când premierul desemnat, liberal-democratul Iurie Leancă, trebuie să-şi prezinte programul de guvernare şi componenţa nominală a Guvernului pentru care va cere vot de încredere Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.