NATO va proteja spațiul aerian al Moldovei pe durata Summitului CPE

Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi protejat de NATO pe durata Summitului Comunității Politice Europene, informează Alianța Nord-Alantică într-un comunicat de presă, transmite IPN.

NATO va monitoriza cerul Moldovei în timp ce liderii europeni vor participa la summit în apropiere de granița cu Ucraina, pentru a-și arăta sprijinul pentru ambele țări, în timp ce Kievul pregătește o contraofensivă împotriva invaziei Rusiei.

Întâlnirea celor 27 de state membre ale Uniunii Europene şi a altor 20 de ţări europene la doar 20 km de teritoriul ucrainean reprezintă o provocare în materie de securitate şi organizare. „NATO AWACS pot detecta avioane, rachete şi drone la sute de kilometri distanţă, ceea ce le face o importantă capacitate de avertizare timpurie”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Avioanele de supraveghere ale Sistemului NATO de avertizare şi control aerian (AWACS) vor supraveghea cerul deasupra locului de desfăşurare a summitului până vineri, a precizat alianţa într-un comunicat de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.