Naţionala Moldovei a obţinut o victorie senzaţională la Podgorica

Naţionala de fotbal a Moldovei a încheiat pe o notă majoră preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Echipa antrenată de Ion Caras a surclasat cu 5-2 Muntenegru, chiar în deplasare. Moldova a marcat pentru prima dată 5 goluri într-un meci oficial şi a câştigat în premieră la scor în deplasare, notează IPN.

"Tricolorii" au întâlnit o echipă care pierduse orice şanse de calificare după ce au fost surclasaţi de Anglia, cu 1-4. Moldova însă s-a gîndit şi la revanşă, după ce au cedat pe nedrept la Chişinău în faţa muntenegrenilor, cu 0-1. Acelaşi scor s-a înregistrat şi în prima repriză la Podgorica, Antoniuc reuşind să deschidă scorul.

După pauză, Jovetic a egalat după ce a transformat un penalty, dar a fost un simplu foc de paie. Moldovenii s-au aruncat în atac şi au mai marcat de 4 ori prin Armaş, Sidorenco, Ioniţă şi acelaşi Antoniuc. Scorul final de 2-5 l-a stabilit acelaşi Jovetic, care a fost cumpărat în această vară de Manchester City pentru 26 milioane de euro.

”A fost cel mai frumos meci jucat de echipă în recentele preliminarii. Am intuit perfect componenţa. Le-am cerut jucătorilor să facă pressing mereu iar ei s-au dăruit total în teren." a declarat la conferinţa de presă Ion Caras.

Moldova a acumulat 11 puncte în actualele preliminarii, cu 2 mai puţin ca Polonia, care a terminat pe locul 4. La Campionatul Mondial s-a calificat Anglia, iar Ucraina va juca la baraj.

La Podgorica Moldova a evoluat în următoarea componenţă: Cebanu, Armaş, Golovatenco, Racu, Ioniţa, Gaţcan, Antoniuc, Dedov, Gheorghiev, Bordian, Sidorenco (Frunză 84).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.