National Committee of Romanian-American Republicans îl sprijină pe Constantin Codreanu

National Committee of Romanian-American Republicans își anunță sprijinul în alegerile locale din capitală pentru Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale. Într-o conferință de presă la IPN, la care au participat și doi membri ai Partidului Republican din Statele Unite, președintele Comitetului, Sorin Roiban, a apreciat programul și viziunile candidatului PUN, menționând că victoria lui Constantin Codreanu în scrutinul de la Chișinău ar fi un pas pentru unirea Republicii Moldova cu România.  

Sorin Roiban a amintit că la 28 iunie 1991, Senatul american a adoptat o rezoluție, care spune, printre altele, că susține dreptul la autodeterminare al poporului Republicii Moldova și nordul Bucovinei și susține eventualele eforturi ale Guvernului moldovean de a se reuni pașnic cu România. În opinia sa, în condițiile în care populația din Republica Moldova manifestă o dorință din ce în ce mai mare pentru reunificarea cu România, un prima pas ar fi câștigarea Primăriei capitalei de către Constantin Codreanu.

„Am ales să ne implicăm în acțiunile de apărare și promovare a principiilor și a valorilor unei democrații sănătoase, adică a drumului spre Vest, spre Europa. Dorința oamenilor de aici nu poate fi ignorată de nimeni. Acești oameni au dreptul să se unească cu țara-mamă, așa cum au făcut-o exact acum o sută de ani. A rămâne într-o zonă gri în actualul context politic înseamnă a cădea pradă sferei de influență a oricui ar dori, dar mai ales a Rusiei, cu pretenția de revenire la puterea colonială care a fost. Nu putem lăsa ca acest lucru să se întâmple când condițiile pentru reunire sunt întrunite ”, a mai spus Sorin Roiban.

Prezentă la conferință, Laurel Bennett, membră a Partidului Republican, a menționat că Republica Moldova este o țară cu oportunități de dezvoltare. Are resursele și oamenii necesari pentru a valorifica aceste oportunități, iar ei sunt aici ca să-și oferte ajutorul. Una dintre oportunități este dezvoltarea turismului. Industria vinicolă este o cale prin care turiștii pot fi motivați să vină în Moldova.

Elroy Sailor, strateg și membru al echipei de tranziție a președintelui SUA, Donald Trump, a declarat că în cadrul vizitei sale a avut ocazia să se plimbe pe străzile din Chișinău,  a discutat cu oamenii, care i-au povestit despre probleme, dar și despre dorințele pe care le au. De asemenea, a avut o întrevedere cu Constantin Codreanu și că a fost încântat de soluțiile pe care acesta le propune în raport cu dorințele chișinăuienilor.

  • sorin roiban despre rezolutie.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.