Natalia Morari le promite pensionarilor bonuri lunare pentru produse alimentare

Natalia Morari, care candidează independent la funcția de președinte, le promite pensionarilor bonuri lunare de 1500 de lei. Potrivit ei, acestea vor putea fi folosite pentru achiziționarea de produse alimentare locale, iar astfel va fi stimulată cererea pentru producătorii autohtoni, transmite IPN.

„Una dintre primele mele inițiative în calitate de președintă va fi promovarea unei reguli de mărire a salariilor prin care reprezentanții autorităților Republicii Moldova nu-și vor putea crește salariile înainte de a mări pensiile vârstnicilor cu cel puțin 1:2. Adică, dacă deputații sau miniștrii doresc să-și crească salariile cu 10%, trebuie mai întâi să mărească pensiile cu 20%”, susține candidata.

O altă inițiativă anunțată de candidată este obligarea prin lege a lanțurilor comerciale să propună rafturi cu produse alimentare la prețuri reduse pentru pensionari. „De asemenea, voi asigura adoptarea unei legi prin care se va revizui calculul vechimii în muncă. Situațiile în care cineva muncește onest, dar angajatorul nu plătește contribuțiile la fondul social, iar pensionarul suferă în urma acestui fapt, nu ar trebui să existe”, mai spune Natalia Morari.

Natalia Morari este una din cei 11 candidați înscriși în competiția electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.