Natalia Morari acuză presiune politică

Jurnalista Natalia Morari acuză că, odată ce și-a anunțat intenția de a candida independent la  funcția de președinte al țării, împotriva sa au început să se mobileze „instituțiile specializate în atacurile asupra oponențilorˮ.

Într-un briefing de presă la IPN, Natalia Morari a spus că a primit o scrisoare de la Centrul Național Anticorupție în care i s-a cerut, în calitate de administrator al societății comerciale Media Sapiens SRL, să prezinte informația cu privire la activitatea economico-financiară a companiei, din 2022 până în prezent. Chiar dacă are acces la toate informațiile despre companiile din țară, inclusiv prin sistemul fiscal, prin sistemul bancar și toate celelalte sisteme și instituții, CNA alege să sprijine abuzul și atacurile ilegale, susține jurnalista.

„Cererea din partea CNA este un început de atac asupra mea, care are drept scop de a mă denigra și intimida. Este, de fapt, o clară presiune politică. Trei ani nu v-a interesat compania mea și brusc, după ce eu am făcut anunțul că voi candida la aceste alegeri, v-ați interesatˮ, a menționat Natalia Morari.

Natalia Morari a precizat că Media Sapiens SRL este o companie de producție care activează din 2013 și nu a admis încălcări ale legislației.  „Îmi pare rău că șefii CNA aleg să o servească pe doamna Sandu și nu legea. Azi CNA nu este al Republicii Moldova, ci este o instituție de buzunar al Maiei Sandu. Și mai grav este că nu doar CNA acționează astfelˮ, a mai spus Natalia Morari.

Ea se arată hotărâtă să răspundă ferm la toate atacurile. „Promit că voi apăra fiecare om care vrea să-și păstreze libertatea de a gândi, de a se exprima și dreptul de a alege. Voi apăra fiecare semnătură și fiecare votˮ, a declarat Natalia Morari. De asemenea, se arată deschisă să participe la dezbateri cu președinta Maia Sandu dacă aceasta va dori să combată acuzațiile aduse în conferința de presă.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat și a eliberat liste de subscripție grupului de inițiativă care va colecta semnături în susținerea Nataliei Morari la funcția de președinte. Pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile prezidențiale, fiecare pretendent trebuie să prezinte la CEC între 15 mii și 25 de mii de semnături colectate din cel puțin jumătate din unitățile administrativ teritoriale de nivelul al doilea. 

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.