Natalia Gavrilița: Nu există riscuri pentru lipsa unui furnizor de energie electrică

Nu există riscuri pentru lipsa unui furnizor de energie electrică, declară  premierul Natalia Gavrilița. Într-o conferință de presă, șefa executivului a precizat că acum are loc licitația pentru achiziția energiei electrice, la care sunt mai mulți participanți, dar despre rezultate se va comunica când va fi încheiat procesul. Comisia pentru Situații Excepționale a prelungit termenul de licitație cu două zile, până pe 28 aprilie, transmite IPN.

Potrivit premierului, extinderea termenului s-a făcut pentru a avea timp de verificare a participanților și pentru negocierea în continuare a unui preț cât mai bun. „Noi avem mai multe opțiuni. În primul rând e vorba de discuții și negocieri care continuă și țin de prețul la energie electrică, durata contractului, disponibilitatea surselor de balansare a energiei și, în același timp, avem opțiunea de finalizare a licitației și încheierea contractului cu câștigătorii licitației. Deciziile potrivite vor fi luate în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale”, a adăugat prim-ministrul.

Natalia Gavrilița a remarcat că în privința livrării gazelor naturale nu există deocamdată un răspuns al Gazprom-ului. Există însă alternative, cum ar fi piața SPOT pentru gaze naturale, dar sunt importante și prețurile pe plan mondial și furnizarea gazului pe termen mediu și scurt, a adăugat premierul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.