Natalia Barbu va reprezenta Moldova la Eurovision Song Contest 2024

Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova la cea de-a 68-a ediţie a Eurovision Song Contest care se desfășoară în acest an la Malmö, Suedia. Interpreta a învins cu piesa „In the middle” la selecția națională, transmite IPN.



Lupta în finala națională s-a dat între Natalia Barbu, care a obținut în total 22 de puncte (12 din partea juriului și 10 din partea telespectatorilor), Valeria Pasha care la fel a acumulat 22 puncte, 10 din care sunt din partea juriului și 12 din partea telespectatorilor, și Iulia Teleucă a obținut 16 puncte (8 din partea juriului și 8 din partea telespectatorilor).



Câștigătoarea selecției naționale este favorita juriului, care i-a oferit cele mai multe puncte – 60.



Telespectatorii au dat cele mai multe voturi (4771) Valeriei Pasha.

Reprezentanta Moldovei la Eurovision Song Contest 2024 va urca pe scena la Malmö în a doua parte a primei semifinale din 7 mai. Alături de Republica Moldova, în prima semifinală vor concura Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croaţia, Irlanda, Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxemburg, Australia şi Azerbaidjan.

Finala Eurovision Song Contest 2024 se va desfășura pe 11 mai.

Natalia Barbu a reprezentat Moldova la Eurovision în anul 2007 care a avut loc în capitala Finlandei, la Helsinki. Interpreta a ocupat atunci locul 10 cu 109 de puncte.

Republica Moldova participă la Eurovision Song Contest din anul 2005. Cel mai bun rezultat obţinut a fost locul 3, în anul 2017, de către trupa SunStroke Project, cu melodia „Hey, Mamma!”. Anul trecut țara a fost reprezentată la concurs de interpretul Pasha Parfeni, piesa „Soarele și Lunaˮ, clasându-se pe locul 18.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.