Municipalitatea a modificat contractul de gestionare a fondului locativ

Aproximativ o treime din fondul locativ gestionat de municipalitate a semnat contractul modificat de administrare a blocurilor de locuinţe, încheiat între proprietari şi întreprinderile municipale de gestionare a fondului de locuinţe. Contractul a fost complectat la iniţiativa Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC).

Solicitat de IPN, şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare din capitală, Petru Gontea, a menţionat că în varianta finală a contractul semnat cu locatarii blocurilor conţine prevederi care oferă consumatorilor posibilitatea să verifice îndeplinirea obligaţiilor contractuale de către administrator. Contractele semnate anterior deciziei APC, au fost complectate cu o anexă, în baza unui proces-verbal, iar locatarii urmează să-şi pună semnătura şi pe ea.

Potrivit APC, modelul iniţial al contractului aprobat de către Consiliul municipal Chişinău conţinea prevederi generale asupra spectrului de lucrări incluse în tarif, dar nu asigura o informare detaliată a consumatorului asupra volumului, termenului, caracteristicilor calitative ale serviciilor ce urmează să fie efectuate. Totodată, documentul nu includea prevederile standard privind dreptul de reducere a plăţii în caz de nerespectare a volumului şi calităţii lucrărilor efectuate. Nu erau indicate nici modalităţile de achitare a plăţilor pentru lucrările efectuate.

Juriştii APC au solicitat ca documentul să fie adus în concordanţă cu prevederile legale şi să se asigure informarea adecvată, completă şi precisă a consumatorului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.