Muncitorii unei ferme au lucrat un an fără leafă. Proprietarul a fost reținut

Un grup infracțional a recrutat prin înșelăciune mai multe persoane, sub pretextul angajării lor la o fermă de păsări. Infractorii le promiteau un post de muncă oficial și un salariu între 6000 și 10.000 de lei pe lună. Inspectoratul General al Poliției anunță că a fost reținut proprietarul fermei de păsări din raionul Hâncești, un bărbat de 65 de ani. Bănuitul este plasat în arest pe 30 de zile, pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă, transmite IPN.

În cadrul urmăririi penale, oamenii legii au stabilit că suspecții, prin înșelăciune și sub pretextul că nu dispun de mijloace financiare, nu au achitat salariile promise timp de aproape un an. Mai mult, aceștia se eschivau de la încheierea contractelor individuale de muncă, pentru a nu a achita impozite, și nici nu au perfectat asigurări medicale pe numele muncitorilor, precizează IGP.

Oamenii legii au mai comunicat că au reușit să identifice două potențiale victime, cu vârsta de 25 și 30 de ani, care urmează a fi audiate. Totodată, la fermă și în construcțiile adiacente, au fost ridicate materiale care pot servi în calitate de probe în dosar.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă riscă să facă între 6 și 10 ani de închisoare și să nu poată ocupa anumite funcții sau să exercite o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.