Moscova interzice intrarea în Rusia pentru mai multor oficiali moldoveni

Moscova interzice intrarea în Rusia pentru mai mulți oficiali moldoveni ca răspuns la acțiunile Chișinăului de a reduce numărul diplomaților ruși în Republica Moldova. Despre aceasta a fost informat amabasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, convocat la Ministerul Afacerilor Externe din Rusia, transmite IPN.

Un comunicat de presă al ministerului rus precizează că ambasadorului moldovean i-a fost exprimat protestul în legătură cu „decizia nejustificată a Chișinăului de a reduce radical numărul de angajați ai misiunilor externe ruse în Republica Moldova”. Totodată, ambasadorului i s-a spus că „acest pas neprietenos duce la distrugerea în continuare a relațiilor ruso-moldovenești, care se află deja într-o criză profundă din cauza acțiunilor părții moldovenești”.

Nu e clar deocamdată cine sunt oficialii moldoveni cărora li se interzice intrarea în Rusia.

Zeci de diplomați ruși, precum și familiile acestora au părăsit pe 14 august teritoriul Republicii Moldova după ce, la sfârșitul lunii iulie, Guvernul de la Chișinău a anunțat despre faptul că numărul diplomaților acreditați și angajaților administrativi care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău va fi redus de la peste 80 la 25 de persoane. Acțiunea a avut loc în conformitate cu principiul parității  diplomatice, stipulat de convențiile internaționale de specialitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE