Moody’s a schimbat perspectiva Moldovei din „negativă” în „stabilă”

Agenția internațională de evaluare financiară Moody’s a îmbunătățit ratingul de țară a Republicii Moldova. Agenția a confirmat ratingurile pe termen lung a remitențelor în valută străină și în valută națională a Guvernului la B3 și a schimbat perspectiva din „negativă” în „stabilă”. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a remarcat într-o conferință de presă că, potrivit  Moody’s, Moldova a făcut progrese semnificative la îmbunătățirea securității energetice, transmite IPN.

„Ratingul de țară facilitează inclusiv atragerea investițiilor în economia națională, prin urmare este o veste și un semnal pozitiv pentru investitori, inclusiv cei din străinătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Agenția internațională de evaluare financiară Moody’s se așteaptă ca sprijinul financiar și tehnic substanțial din partea instituțiilor internaționale să continue și să consolideze profilul economic al Republicii Moldova prin stimularea redresării economice, atenuarea riscurilor de lichiditate și sprijinirea procesului gradual în reformele structurale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.