Moment aniversar pentru Şcoala de Management în Sănătate Publică

Comunicat de presă

Vineri, 29 mai curent, va avea loc Conferinţa internaţională ”Realizări şi provocări în fortificarea resurselor umane în managementul sănătăţii publice”. Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 09:30, în Sala Senatului a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.

Manifestarea ştiințifică este organizată cu prilejul celor 10 ani de la lansarea Programului de Master la Şcoala de Management în Sănătate Publică (ŞMSP) a USMF ”Nicolae Testemiţanu” și are ca scop efectuarea schimbului de experiență în procesul de modernizare a programului de instruire în managementul sănătăţii publice, precum şi identificarea lacunelor şi barierelor ce ţin de formarea şi dezvoltarea resurselor umane în sănătate.

La deschidere vor fi prezenţi reprezentanţii Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova, ai Ministerului Sănătăţii şi conducerea Universităţii. Printre invitaţii de onoare se numără experţi internaţionali – delegaţi ai Biroului Regional pentru Europa al OMS, Asociaţiei Şcolilor de Sănătate Publică din Regiunea Europeană (ASPHER), Agenţiei pentru Acreditare a Educaţiei în Sănătate Publică (APHEA), UNICEF, Fundaţiei Soros-Moldova, Băncii Mondiale, Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare SDC, președinţi şi directori de şcoli – lideri în educaţie în domeniul sănătăţii publice, renumiţi profesori din SUA, Germania, Franţa, Belgia, Israel, România, Croaţia, Serbia, Marea Britanie ş.a.

La conferinţă vor participa circa 260 de specialişti, inclusiv 160 de masteri în managementul sănătăţii publice – absolvenţi ai Programului de Master, foşti şi actuali colaboratori ai Şcolii de Management în Sănătate Publică şi reprezentanţi ai Universităţii.

Conferinţa se va desfăşura în perioada 29-30 mai 2015 şi se înscrie în şirul evenimentelor dedicate aniversării a 70 de ani de la fondarea USMF “Nicolae Testemiţanu”.

Departamentul Comunicare şi Relaţii Publice USMF „Nicolae Testemiţanu”

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.