Moldovenii cu cetățenie română sunt chemați să susțină la europarlamentare echipa PMP

Cetățenii români din Republica Moldova sunt chemați să susțină la europarlamentarele din 26 mai echipa Partidului Mișcarea Populară, din România. Liderul formațiunii, Eugen Tomac, a declarat într-o conferință de presă la Chișinău că „deși Republica Moldova traversează o perioadă foarte grea, dincolo de Prut, în România, există oameni politici care se gândesc la perspectivele de mai bine pentru Republica Moldova”. Eugen Tomac a mai spus că pentru partidul pe care îl conduce „este important ca proiectul european să nu să se încheie la Prut”, transmite IPN.

Potrivit lui Eugen Tomac, UE are astăzi în partea stângă Prutului aproape un milion de cetățeni europeni, moldoveni care și-au redobândit cetățenia română, obiectiv care nu trebuie stopat. Deputatul român mai spune că acesta este și motivul pentru care partidul pe care îl conduce vrea să meargă la Bruxelles, cu mesajul: „Toți românii uniți în Europa”. Potrivit lui Eugen Tomac, proiectul european este la ora actuală amenințat de oameni care luptă deschis împotriva UE, iar românii au obligația de a apăra acest proiect, pentru că mai multă integrare va ajuta și mai mult pe viitor UE.

Liderul PMP mai spune că obiectivul formațiunii este extinderea Europei și în partea stângă a Prutului, deși „la ora actuală singura soluție valabilă rămâne unirea celor două state”. „Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova vor trebui să înțeleagă că salariile, pensiile și calitatea vieții din Europa o pot avea doar printr-un singur proiect – Unirea cu România”, a declarat Eugen Tomac.

Politicianul roman a mai spus că își dorește foarte mult ca românii din Republica Moldova să se implice în această competiție electorală, pentru că depinde foarte mult viitorul Republicii Moldova de vocile care vor ajunge la Bruxelles. Reînnoirea Parlamentului European are loc la fiecare cinci ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.