Moldova valorifică platforma de sprijin din partea partenerilor

„Moldova Support Platform” inițiază transpunerea în acțiuni concrete a deciziilor conferinței donatorilor din 5 aprilie curent la Berlin. Subiectul a fost examinat în cadrul consultărilor politice bilaterale între ministerele de externe ale Republicii Moldova și Germaniei, în ajunul aniversării a 30-cea de la stabilirea relațiilor bilaterale moldo-germane, la 30 aprilie 2022, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al MAEIE.

Secretarul de stat, Veaceslav Dobîndă, și șeful delegației germane, Matthias Lüttenberg, directorul pentru Europa de Est, Asia Centrală și Caucazul de Sud al Ministerului de Externe german, au abordat stadiul curent al relațiilor moldo-germane, convenind asupra unor acțiuni comune în formatul „Moldova Support Platform” care, în perspectivă, vor contribui la consolidarea rezilienței economice a Republicii Moldova, la acordarea asistenței în domeniul energetic, dar și vor diversifica și aprofunda cooperarea bilaterală.

Unul dintre subiectele discuțiilor a vizat securitatea regională, abordată prin prisma eforturilor de reglementare a conflictului transnistrean și a provocărilor din ultimele zile în regiunea din stânga Nistrului a Republicii Moldova.

Oficialii au manifestat îngrijorare în raport cu evenimentele grave care au loc în Ucraina, menționând că sprijinul continuu al partenerilor externi constituie unica posibilitate de sporire și consolidare a acțiunilor Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților.

În cadrul consultărilor a fost reiterat sprijinul constant oferit de Germania parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv în contextul depunerii cererii de aderare la UE, procedurii de completare a chestionarelor, precum și al procesului continuu de reforme în conformitate cu acquis-ul comunitar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.