Moldova va primi 21,5 milioane de euro de la UE drept suport bugetar

Până la sfârșitul anului, Republica Moldova va primi din partea Uniunii Europene, în calitate de suport bugetar, 21,5 milioane de euro. Banii vor fi alocați ca urmare a acțiunilor realizate în vederea liberalizării vizelor, comerțului, finanțelor publice și pentru reforma poliției. Anunțul l-a făcut ministrul finanțelor, Octavian Armaşu, la briefingul săptămânal al PDM, transmite IPN.

Potrivit ministrului, acțiunile au fost implementate în anul 2016, pe parcursul anului curent ele au fost evaluate de UE și, ca rezultat, până la finele anului urmează să fie alocați banii, 21,5 milioane de euro. „Această finanțare este binevenită pentru ţara noastră, pentru cetățeni. Guvernul și-a făcut treaba, a îndeplinit condițiile să primească suportul bugetar luna viitoare, la fel cum își va face treaba și în anul viitor pentru a îndeplini înțelegerile pentru a primi asistenta macrofinanciară”, a declarat Octavian Armaşu.

Ministrul a remarcat faptul că, dacă guvernările anterioare primeau banii în avans de la partenerii europeni, iar apoi se dovedea că nu de fiecare dată și-au făcut treaba, actuala guvernare obține mai întâi rezultate, apoi vin banii. „Vom avea întâi rezultate, vom avea o abordare tehnică și pragmatică, nu una politică, chiar dacă urmează un an electoral”, a spus ministrul.

Întrebat despre asistenta macrofinanciară de 100 de milioane de euro, Octavian Armaşu a dat asigurări că, până la sfârșitul anului curent, toate acțiunile prevăzute pentru debursarea primei tranșe vot fi implementate. Ulterior, la Chișinău va fi invitată echipa de evaluatori din partea UE. Ministrul susține că autoritățile și-au propus ca scop să obțină prima tranșă în primul trimestru din anul viitor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.