Moldova va împrumuta de la BIRD peste 92 de milioane de euro

Guvernul a ratificat Acordul de finanțare cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2”, semnat pe 9 iunie 2023. Atât împrumutul de 92,1 milioane de euro, cât și grantul de 25 de milioane de dolari vor fi oferite sub formă de suport bugetar, transmite IPN.

„Scopul programului respectiv este de a susține implementarea reformelor stabilite de Guvern, atenuarea efectelor negative generate de războiul din Ucraina, precum și de asigurare a rezilienței și competitivității economiei”, a declarat ministra finanțelor, Veronica Sirețeanu, la ședința Guvernului.

Potrivit proiectului, maturitatea împrumutului este de 21 de ani, inclusiv perioada de grație de 3 ani, rata dobânzii este variabilă, comisionul de angajament constituie 0,25% calculat din suma nedebursată, comisionul unic constituie 0,25% din suma împrumutului. Atât grantul, cât și împrumutul urmează a fi debursat într-o singură tranșă. Asistența financiară va fi disponibilă până la data de 21 mai 2024.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.