Moldova și Suedia au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării

Moldova și Suedia au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării, care va consolida dialogul dintre instituții, inclusiv la capitolul instruire și expertiză. Documentul a fost semnat în cadrul întrevederii ministrului apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, cu ministrului apărării al Regatului Suediei, Pål Jonson, și ministrului suedez al apărării civile, Carl-Oskar Bohlin, aflați în vizită oficială la Chișinău, transmite IPN.

Anatolie Nosatîi, a menționat susținerea guvernului suedez în promovarea obiectivelor de dezvoltare a Moldovei, proiectelor și inițiativelor pe domeniul apărării în cadrul organizațiilor internaționale. Ministrul i-a informat pe cei doi oficiali despre prioritățile de modernizare a instituției de apărare, acțiunile întreprinse, precum și obiectivele strategice, cu accent pe dezvoltarea capabilităților pentru îndeplinirea misiunii de apărare a țării, fortificarea colaborării cu partenerii externi, sporirea contribuției la eforturile internaționale de menținere a păcii.

Ministrul apărării al Regatului Suediei, Pål Jonson, și ministrul suedez al apărării civile, Carl-Oskar Bohlin, au venit în Republica Moldova la invitația ministrului Anatolie Nosatîi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.