Moldova şi Malta vor evita dubla impunere la impozitul pe venit

Guvernul de la Chişinău a aprobat proiectul de ratificare a Convenţiei dintre Moldova şi Malta privind evitarea dublei impuneri la impozitul pe venit. Documentul semnat la Valletta, la 10 aprilie anul curent, urmăreşte să dezvolte relaţiile economice bilaterale, atât în domeniul eliminării dublei impuneri pentru persoanele fizice şi juridice, cât şi în scopul atragerii investiţiilor străine, transmite IPN.

Convenţia stabileşte cotele impozitelor reţinute la sursa de plată. Astfel, la partea ce ţine de dividende, atunci când sunt achitate de o societate rezidentă a Moldovei către un rezident al Maltei, se reţin 5% din suma brută, iar dacă sunt plătite de o societate rezidentă a Maltei către un rezident al Moldovei, impozitul pe suma brută a dividendelor nu va depăşi suma impozitului aplicat pe suma venitului din care au fost repartizate dividendele.


Impozitul reţinut din dobânzi va constitui 5% din suma brută a dobânzilor, iar din royalty va fi de 5 % din suma brută a royalty.

În nota informativă a proiectului se menţionează că ratificarea convenţiei în cauză va avea consecinţe benefice în cele mai diverse domenii şi va servi drept bază pentru dezvoltarea relaţiilor economice, crearea condiţiilor fiscale egale pentru toţi agenţii economici care vor desfăşura activitate de întreprinzător şi cetăţeni, dar şi o cooperare sporită între autorităţile fiscale internaţionale în vederea combaterii evaziunii fiscale la nivel internaţional.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.