Moldova şi Bulgaria au convenit asupra intensificării cooperării bilaterale

Moldova şi Bulgaria au convenit asupra intensificării cooperării bilaterale. Despre aceasta s-a discutat la întrevederea ministrului afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman, cu ministrul afacerilor externe al Bulgariei, Kristian Vigenin, care a efectuat o vizită în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la întrevedere a fost menţionată preocuparea constantă a autorităţilor de la Chişinău pentru protejarea şi dezvoltarea minorităţilor naţionale, conform standardelor europene.

În timpul vizitei în Moldova, şeful diplomaţiei de la Sofia a participat, împreună cu viceministrul afacerilor externe, Valeriu Chiveri, la inaugurarea Centrului de Informare despre Bulgaria şi Uniunea Europeană din oraşul Taraclia, deschis cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Bulgaria.

De asemenea, ministrul Kristian Vigenin a susţinut prelegerea; „Calea europeană a Bulgariei şi perspectivele Republicii Moldova”, la Universitatea din Taraclia, menţionând că implementarea Acordului de Asociere cu UE va contribui la sporirea investiţiilor în ţară şi va oferi noi oportunităţi cetăţenilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.