Moldova rămâne fermă pe calea sa europeană şi contează pe sprijinul României în acest parcurs

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a spus, după întrevederea cu omologul său român, Klaus Iohannis, la Chişinău, că Republica Moldova rămâne fermă pe calea sa europeană şi contează pe sprijinul României în acest parcurs. Preşedintele moldovean a apreciat vizita omologului său român ca fiind foarte importantă şi care întăreşte relaţiile speciale dintre cele două ţări, transmite IPN.

Nicolae Timofti i-a spus lui Klaus Iohannis că aşteaptă în Republica Moldova mai multe investiţii în toate domeniile, inclusiv în cel al audiovizualului. Totodată, preşedintele moldovean a mulţumit Românei pentru tot sprijinul acordat Republicii Moldova.

Klaus Iohannis a spus că a aşteptat această vizită pentru a transmite un puternic semnal de susţinere. România are speranţe mari faţă de parcursul european al Republicii Moldova, a spus şeful statului român, dând asigurări că ţara sa va face tot posibilul pentru a ajuta Moldova să avanseze pe calea spre UE.

Preşedintele român a adăugat că a vorbit cu omologul său moldovean şi despre beneficiile integrării europene, subliniind că doar aceasta va oferi ţării un viitor prosper şi în siguranţă. Klaus Iohannis a mai spus că, dacă electoratul din Moldova îşi va dori cu adevărat reforme şi o clasă politică nouă, atunci dorinţa lor va influenţa şi politicienii.

Cei doi oficiali au discutat şi despre situaţia din Ucraina. Nicolae Timofti a menţionat că Republica Moldova insistă pe rezolvarea conflictului pe cale paşnică, cu păstrarea integrităţii şi suveranităţii ţării. Klaus Iohannis a spus că România este văzută ca o ancoră a siguranţei în regiune şi vrea să ajute statele vecine, Republica Moldova şi Ucraina, să se apropie de UE.

Klaus Iohannis  se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova. Preşedintele român va mai avea întrevederi şi cu liderii politici Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.