Moldova nu este vizitată de oficiali de rang înalt pentru că nu au cu cine se întâlni, opinie

Republica Moldova nu mai este vizitată de oficiali străini de rang foarte înalt pentru că aceștia nu mai au ce susține și nu mai au cu cine se întâlni. De această părere este Alexei Tulbure, fostul reprezentant al Republicii Moldova la ONU și Consiliul Europei, expusă în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Potrivit lui, vizitele pe care le-a avut Republica Moldova la nivelul cancelarului federal german, vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, conducerii Uniunii Europene purtau o încărcătură simbolică enormă, era manifestarea suportului politic a ceea ce se întâmpla în Republica Moldova. „După ce s-a furat miliardul și după alegerile din 2014, toată lumea a înțeles că aici altceva se întâmplă. S-a oprit finanțarea, Republica Moldova a fost numit stat capturat și au încetat aceste vizite de suport politic pentru că nu mai aveau ce susține aici și pe cine”, a declarat Alexei Tulbure.

Iulian Groza, ex-viceministru de externe consideră că Moldova nu mai este vizitată de oficiali externi de rang înalt pentru că perioadele sunt diferite. „Perioada anilor 2009-2014 a fost într-un fel legată de acel credit de încredere și de imagine pe care l-a avut Republica Moldova după guvernarea comunistă. Totuși, exista o afinitate foarte apropiată între familiile politice de la guvernare în Moldova și în cadrul Uniunii Europene”, spune Iulian Groza.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.