Moldova Mea cheamă la proteste împotriva marşului minorităţilor sexuale

Asociaţia obştească „Moldova Mea” a făcut un apel către toţi cetăţenii republicii să vină duminică, 19 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pentru a protesta împotriva marşului organizat în aceeaşi zi de minorităţile sexuale. Reprezentanţii organizaţiei au menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că acţiunea va fi una paşnică şi are drept scop promovarea valorilor naţionale şi a familiei, transmite IPN.

Preşedintele Partidului „Patrioţii Moldovei”, Mihail Garbuz, a declarat, la aceeaşi conferinţă de presă, că a expediat un apel către Mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove, Vladimir, ca Biserica să se implice în stoparea imoralităţii, care este promovată prin intermediului marşului organizată de Centrul de Informare „Genderdoc-M” în centrul capitalei. Mitropolitului i se solicită să binecuvânteze enoriaşii şi preoţii să vină duminică, la ora 09.30, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la o rugăciune pentru stoparea marşului sudomiţilor.

În acelaşi context, preşedintele „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, a făcut apel către Parlamentul Republicii Moldova să adopte o lege care să interzică propagarea homosexualităţii. Legea nu va veni să o anuleze pe cea privind asigurarea egalităţii, dar va oferi şanse de apărare a generaţiilor viitoare. Fiodor Ghelici a mai menţionat că liderul PCRM, Vladimir Voronin, a reacţionat deja la acest apel şi a dat asigurări că va susţine un astfel de proiect de lege.

Reprezentantul Mişcării de tineret „Voievod”, Igor Sârbu, a subliniat că cetăţenii Republicii Moldova în proporţie de 93% sunt creştini, iar acţiunile promovate de minorităţile sexuale contravin normelor şi valorilor creştine. Acesta a mai adăugat că moldovenii nu vor deveni „mai europeni” dacă vor legaliza prostituţia şi homosexualitatea.

Fostul ministru al securităţii, Anatol Plugaru, a specificat, tot la conferinţa de presă, că manifestările minorităţilor sexuale sunt un element de degradare, prin intermediul cărora are loc discriminarea majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova. Anatol Plugaru a mai specificat că marşurile minorităţilor sexuale sunt o formă de atragere a banilor. Ministerul Afacerilor Interne trebuie să fie foarte atent, deoarece nu este exclusă posibilitatea iscării unor altercaţii, a mai spus acesta.

  • fiodor ghelici despre marsul de duminica.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.