Moldova este interesată în experienţa V4 privind informarea cetăţenilor despre UE

Republica Moldova este interesată în experienţa ţărilor din Grupul Visegrád (V4) la capitolul informării cetăţenilor cu privire la beneficiile aderării la UE. Despre aceasta a menţionat premierul Iurie Leancă, care s-a întâlnit cu reprezentanţii Grupului Visegrád şi ambasadorii din statele V4: Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul discuţiilor, premierul a menţionat că relaţiile cu Grupul de la Visegrád sunt tot mai dinamice şi consistente, menţionând sprijinul esenţial pe care îl oferă aceste state Republicii Moldova în procesul de realizare a reformelor, precum şi în dezvoltarea dialogului politic cu Uniunea Europeană.

Reprezentanţii Grupului V4 au reiterat sprijinul oferit procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Oficialii au subliniat importanţa de a promova pe parcursul anului curent o agendă proactivă cu partenerii V4 şi necesitatea demarării unor proiecte strategice în diverse domenii pe termen lung cu cele patru state.

 În perioada 1 iulie 2013 - 30 iunie 2014 preşedinţia prin rotaţie a Grupului V4 (fondat în 1991) este deţinută de Ungaria, iar începând cu 1 iulie anul curent, va fi preluată de Republica Slovacă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.