Moldova ar putea candida pentru găzduirea unui forum global pentru migrație

Republica Moldova ar putea fi inclusă pe lista statelor candidate pentru găzduirea, în anul 2020, a Forumului Global pentru Migrație și Dezvoltare, unul dintre evenimentele mondiale ce abordează problemele migrației. Posibilitatea aplicării a fost subliniată de către noul șef al Misiunii OIM în Republica Moldova, Lars Johann Lonnback, în cadrul unei întrevederi cu Lilia Palii, secretarul general al Guvernului.

Forumul Global pentru Migrație și Dezvoltare reunește anual 200 de delegații din diferite țări cu scopul de a identifica politicile relevante și oportunitățile privind migrația și dezvoltarea în statele participante.

Potrivit unui comunicat de presă al Cancelariei de Stat, citat de IPN, Lilia Palii a menționat că problemele migrației sunt în vizorul autorităților, iar Cancelaria de Stat, prin intermediul Biroului relații cu diaspora, asigură implementarea Mecanismului de coordonare a politicii de stat în domeniu. Aceste măsuri au ca scop asigurarea implementării eficiente a politicii în domeniu și reducerii efectelor negative ale migrației.

La întrevedere au fost discutate aspectele de consolidare a eforturilor în prevenirea și combaterea fenomenului traficului de ființe umane și de interacțiune a actorilor vizați. La fel, s-a discutat despre implementarea Programului „Diaspora Acasă Reușește – DAR 1+3”, care are ca scop încurajarea unui parteneriat între diasporă, autoritățile publice centrale și locale, parteneri de dezvoltare, pentru a realiza proiecte de  dezvoltare a localităților de origine a diasporei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE