Moldova aparține familiei democrațiilor europene, secretarul general adjunct NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că din punct de vedere politic și strategic Republica Moldova aparține familiei democrațiilor europene. Interesul comun este de face astfel încât pentru întreaga populație a Republicii Moldova, indiferent de limba pe care o vorbesc acasă, indiferent de preferințele politice, viața în Europa democratică și prosperă, și în siguranță să fie preferabilă față de orice alte variante oferite drept alternativă, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, susținută la Chișinău alături de premierul Dorin Recean, Mircea Geoană a declarat că Republica Moldova are talent ingineresc și o capacitate de inovare deosebită. „Suntem dispuși și hotărâți să le punem în valoare împreună”, a menționat secretarul general al NATO.

Oficialul a precizat că i-a adresat premierului Recean o invitație la sediul NATO.

Premierul Dorin Recean a declarat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei a schimbat foarte mult percepția securității în Europa și în lume. Tot mai multe state înțeleg că este necesar un efort mai mare în ceea ce privește consolidarea capacității de apărare.

Șeful executivului a precizat că intenția Republicii Moldova este să dinamizeze programele de parteneriat cu NATO și cu țările membre NATO. „Obiectivul nostru este construim o armată la standardele NATO, să avem mai multe exerciții prin care avem această interoperabilitate cu NATO și cu țările membre NATO. Modernizarea sectorului de securitate și dezvoltarea capacităților sunt priorități”, a notat Dorin Recean.

Potrivit lui, o altă dimensiune importantă ține de reziliența societății, a economiei și de mediu. „Acest nou concept este tot mai mult și mai mult important pentru ca să avem o creștere continuă a prosperității cetățenilor noștri”, a menționat Dorin Recean.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.