Mobiasbancă susține EXCELENȚA amatorilor de șah

BC „MOBIASBANCĂ – Groupe Société Générale” S.A. a lansat la 18 martie curent un proiect social în beneficiul locuitorilor capitalei prin amenajarea mobilierului urban destinat jocului de şah printre amatori.

Până acum,  mai mulţi chişinăuieni joacă şah pe băncile din scuarul ”M.Eminescu”.  Fiind  amplasat în imediata apropiere de sediul central al Mobiasbancă, aceasta a dorit să asigure condiţii moderne de practicare a şahului printre amatori și să susţină această tradiţie frumoasă, reprezentativă pentru capitală.

Primăria Municipiului Chişinău a susținut imediat această inițiativă și a permis instalarea a două  ansambluri mobiliere  dedicate jocului de şah, fiecare compus dintr-o masa cu două scaune,  care sunt iluminate pe timp de noapte graţie unui panou fotovoltaic bazat pe energia solară.

La eveniment au participat principalii beneficiari - locuitorii oraşului Chişinăului, amatori ai șahului, susţinuţi de arbitrii şi şahiştii profesionişti ai Asociaţiei Municipale de Şah. Amatorii au avut ocazia să concureze direct cu campionii naționali la șah în cadrul jocurilor blitz, câştigătorii fiind premiaţi de către bancă cu cadouri simbolice.  

Preşedintele Comitetului de Direcţie Mobiasbancă, CEO, Ridha Tekaia s-a adresat celor prezenţi cu un mesaj: ”Toate acţiunile noastre sociale au o continuitate şi o corelare logică cu angajamentul băncii față de societate şi valorile împărtăşite, urmând principiul de a sprijini comunitatea în care activăm. Şi în acest proiect am avut grijă să aducem un beneficiu societăţii - să creăm condiții moderne șahiștilor  amatori și să protejăm mediul ambiant, folosind panourile fotovoltaice pentru asigurarea iluminării pe timp de noapte a meselor pentru şah.”

Prezent la eveniment, Primarul Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a mulțumit conducerii băncii pentru această inițiativă binevenită și a punctat că este un prim pas, motivator, pentru a continua amenajarea scuarului. 

Preşedintele Asociaţiei Municipale de Şah,  Valeriu Coadă, a menţionat că apreciază implicarea băncii pentru susținerea șahului în Republica Moldova și astfel, tânăra generație este încurajată să practice acest joc nobil al logicii.

În același context, Mobiasbancă a fost sponsorul turneului pentru copii “Memorialul V.Cebanenco — 2016”, desfășurat în perioada 11-12 martie curent și a oferit mai multe seturi de șah școlii nr.86 din Chișinău, care găzduiește Şcoala sportivă specializată de șah nr.7.

BC „MOBIASBANCĂ – Groupe Société Générale” S.A., parte a unui grup financiar internaţional şi un actor activ în viaţa societăţii, îşi asumă angajamentul pentru dezvoltarea durabilă a comunităţii, sprijinind mai  multe proiecte şi iniţiative cu caracter sportiv, educativ şi cultural, inclusiv protejarea mediului ambiant şi promovarea proiectelor de eficienţă energetică durabilă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.