Misiunea OSCE în Republica Moldova marchează 20 de ani de activitate

Misiunea OSCE în Republica Moldova marchează, în luna aprilie, a 20-a aniversare. Cu acestă ocazie, la Chişinău sunt organizate un şir de evenimente culturale, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă a misiunii.

Programul aniversar este deschis astăzi, 15 aprilie, prin inaugurarea unei expoziţii fotografice în grădina publică „Ştefan cel Mare”.

În perioada 19-21 aprilie, Misiunea OSCE va participa la festivalul de film „Why Democracy?” (De ce Democraţie?), organizat de către ONG-ul „Asociaţia Pro Democraţia”, iar sâmbătă, 20 aprilie, va organiza o competiţie de ping-pong, cu participarea copiilor de pe ambele maluri ale Nistrului.  Competiţia va fi deschisă de şefa Misiunii OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Jennifer Brush, şi ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serhii Pyrozhkov.

Marţi, 23 aprilie 2013, Misiunea OSCE va inaugura expoziţia de artă „Oamenii de Artă Construiesc Încredere”. Această expoziţie va încheia evenimentul.

Misiunea OSCE în Republica Moldova a fost înfiinţată în 1993, în special pentru a asista negocierea unei soluţii politice durabile în conflictul dintre Republica Moldova şi regiunea transnistreană. Aceasta mai împuternicită să ofere consultanţă şi expertiză în probleme privind drepturile omului, transformările democratice, libertate etc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.