Misiunea OSCE condamnă încercările de destabilizare a situației în Zona de Securitate

Misiunea OSCE din Republica Moldova condamnă încercările de destabilizare a situației în Zona de Securitate și Transnistria și face apel la toate părțile să mențină calmul și să se abțină de la orice acțiune care ar putea submina încrederea și stabilitatea pe ambele maluri ale Nistrului.

Într-o postare pe Facebook, Misiunea precizează că monitorizează îndeaproape în cadrul mandatului său evoluția situației și analizează cu atenție incidentele produse.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul ministerului de securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii ca urmare a unui presupus atac cu lansatoare de grenade. Victime nu au fost înregistrate. Alte două explozii au avut loc în dimineața zilei de astăzi pe teritoriul telecentrului radio Mayak din raionul Grigoriopol. În consecință, două antene care retransmiteau radio din Federația Rusă s-au defectat. Nimeni nu a fost rănit. Presa scrie că au fost semnalate explozii și la Parcani, la 13 km de granița cu ucraineană pe segmentul transnistrean. Administrația regiunii a instituit cod roșu de alertă teroristă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.