Mișcarea PRO atenționează despre riscul accederii în Parlament a persoanelor dubioase

Mișcarea Profesionalism și Responsabilitate pentru Oameni (Mișcarea PRO) atenționează despre riscul accederii în Parlament a persoanelor dubioase, corupte și compromise, care au comis de-a lungul timpului o mulțime de infracțiuni și crime împotriva statului. Într-o conferință de presă la IPN, liderul Mișcării, Gheorghe Costandachi, a făcut apel către conducerea viitorului bloc ACUM, format din PAS, PPPDA și exponenți ai societății civile, să accepte pe listele sale electorale pentru parlamentare persoane integre și profesioniste.

Potrivit lui Gheorghe Costandachi, fiecare candidat ar trebui să prezinte cel puțin o probă că este o persoană cu un trecut curat și nu a săvârșit acte de corupție sau alte infracțiuni. Candidații care nu vor trece de filtrul integrității, care nu vor putea să-și justifice proveniența averilor, ar trebui descalificați prin lege, a subliniat liderul Mișcării PRO. O propunere este ca cei care aspriră la mandatul de deputat să treacă testul cu detectorul de minciuni.

Igor Borfotina, membru al Mișcării PRO, a menționat că, în urma analizei diverselor materiale jurnalistice de investigații, la viitoarele alegeri nu ar avea dreptul moral să candideze Igor Dodon, Zinaida Grecianîi, Marian Lupu, Vlad  Plahotniuc, Ilan Șor, Iurie Leancă, precum și alți actuali deputați și politicieni.

Alexandru Gamanji, membru al Mișcarii PRO, a menționat că, pentru a asigura o campanie electorală corectă, mass-media trebuie să fie imparțială, să reflecte informația așa cum este, fără să denatureze realitatea. Este necesar ca toți candidații să fie invitați la dezbaterile electorale. Un criteriu de bază, potrivit celor de la Mișcarea PRO, este operativitatea mediatizării, astfel ca știrile despre toți candidații, indiferent de partid, să fie prezentate cât mai repede. Mass-media trebuie să pună accentul pe calitățile morale, pe integritatea candidaților, a remarcat Alexandru Gamanji. Membrul mișcării PRO a mai spus că este nevoie să fie creată o structură formată din persoane din societatea civilă care să monitorizeze și să combată știrile false.

  • gheorghe costandachi apel cãtre blocul acum.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.