Mişcarea Populară Antimafie şi-a prezentat programul electoral

Educaţia să devină prioritate naţională, iar funcţionarii asupra cărora va plana bănuiala de corupţie să fie traşi la răspundere. Aceasta îşi propune să realizeze partidul politic Mişcarea Populară Antimafie condusă de politicianul Sergiu Mocanu. Formaţiunea politică şi-a anunţat programul electoral la cel de-al treilea Congres politic, la care au participat 285 de delegaţi, transmite IPN.

Vicepreşedintele formaţiunii, Daniela Bodrug, a declarat, înainte de a prezenta programul, că Republica Moldova este acum un stat capturat, iar instituţiile statului sunt captivele mafiei de la guvernare, administraţia publică fiind excesiv de birocratizată şi coruptă. Daniela Bodrug a adăugat că actuala guvernare, acoperită de lozinca integrării europene, a delapidat banii publici, şi a subliniat că atât partidele de la guvernare, cât şi cele din opoziţie, sunt un pericol real pentru acest stat. „Mişcarea Populară Antimafie vine să vă ceară votul pentru a realiza un program de modernizare a ţării, de a face schimbări radicale în sistemul judecătoresc prin schimbarea totală a corpului de judecători, pedepsirea publică a capilor grupărilor mafiote”, a subliniat Daniela Bodrug.

În programul electoral al Mişcării Populare Antimafie se menţionează că reprezentanţii acestei formaţiuni nu vor fura şi îi va deferi justiţiei pe fiecare funcţionar asupra căruia va exista o bănuială rezonabilă că a încălcat legea. „Nu vom minţi aşa cum o fac câteva generaţii de politicieni laşi. Nu vom tolera o administraţie de stat masivă, greoaie, coruptă şi ineficientă. Vom reduce Cabinetul de miniştri până la 8 ministere, vom desfiinţa parcul de maşini al instituţiilor administraţiei de stat, nu vom tolera dreptul de posesie asupra bunurilor furate în toată perioada de după declararea independenţei. Prima lege adoptată va fi Legea sechestrului de stat a bunurilor asupra cărora există bănuiala agonisirii prin corupţie sau abuz de putere. Vom introduce în termen de câteva luni dictatura statului de drept. În acest sens vom solicita să ni se transmită o misiune de judecători şi procurori din UE pe o perioadă de 2 ani. Nu vom admite delapidarea veniturilor publice, iar într-un an de zile vom dubla veniturile bugetului de stat şi a celui de asigurări sociale. Vom concedia colaboratorii vamali şi inspectorii fiscali, vom angaja alţii care în proporţie de 70% vor fi specialişti din UE”, a comunicat Danilea Bodrug.

Vicepreşedintele Antimafie a adăugat că formaţiunea nu va lăsa pedagogii şi medicii la voia întâmplării. „Vom elabora un program de reabilitare a pedagogilor şi medicilor, vom aloca 16% din PIB pentru educaţie care va fi declarat domeniu prioritar. Vom atrage investiţii în industria de prelucrare a producţiei agricole. Dacă în 2 ani nu ne vom îndeplini majoritatea angajamentelor ne vom depune demisia de onoare şi vom anunţa alegeri parlamentare anticipate”, a încheiat Daniela Bodrug.

Pe lângă programul electoral, participanţii la Congres au votat şi Rezoluţia cu privire la securitatea politico-militară a Republicii Moldova. În document se spune că neutralitatea permanentă a Republicii Moldova a menţinut ţara în sfera de influenţă a Rusiei. Situaţia din Ucraina a arătat că Moldova este total descoperită din punct de vedere militar, iar cetăţenii au dreptul la securitate garantată, fără să le fie frică de regimul promovat de preşedintele rus, Vladimir Putin. De asemenea, cetăţenii au dreptul la viaţă, care trebuie asigurat de partide şi liderii acestora. Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu a declarat că formaţiunea sa se angajează să garanteze securitatea ţării.

Sergiu Mocanu a mai spus că întreaga clasă politică din Moldova, inclusiv cei care guvernează acum, nu mai meritau să facă politică. El a spus că-i este scârbă să vadă cum politicienii, ajungând la putere, îşi dau importanţă, devin sofisticaţi. „La ora actuală, în politică vedem numai păpuşi care în fiecare zi arată cât de importante sunt. Avem de făcut o muncă foarte grea. Avem de identificat o listă electorală şi vom porni într-o campanie foarte grea pentru noi. Nu pot să spun că vom avea 60 de mandate, fiindcă ar fi o utopie, dar şi fiindcă într-o luptă poţi şi să mori, şi să fii rănit. Dar vă rog să nu vă îndoiţi că vom reuşi”, a declarat preşedintele Antimafie în faţa delegaţilor.

Mişcarea Populară Antimafie se declară un partid politic pro-european şi antisistem. Formaţiunea a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei în aprilie 2011.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.