Mişcarea Antimafie: Negocierile pentru formarea coaliţiei sunt o conspiraţie ocultă

Negocierile care se duc între partidele parlamentare sunt o „conspiraţie ocultă”, îndreptată împotriva societăţii. Negocierile au loc într-un mediu de şantaj, trădare, laşitate şi frică. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, la o conferinţă de presă la IPN. Potrivit politicianului, în spatele şantajului stă prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care induce frică în toţi colegii de negocieri.

Sergiu Mocanu a spus că Vlad Plahotniuc acţionează cu şantaj pentru a obţine funcţii importante în stat, în procuratură şi justiţie. Liderul Antimafie a subliniat că Vlad Plahotniuc îl şantajează pe liderul PLDM, Vlad Filat, ameninţându-l cu dosare penale la Banca de Economii, iar pe liderul PL, Mihai Ghimpu, cu dosare penale împotriva fostului ministru al transporturilor, liberalul Anatol Şalaru. „Plahotniuc are suficient material pentru a-i şantaja, iar Filat şi Ghimpu trădează prin laşitatea aspiraţiilor europene. În toată această situaţie, perdanţi sunt doar cei care au votat”, a spus Sergiu Mocanu.

Liderul Antimafie a mai spus că singurii care nu pot fi şantajaţi sunt partenerii europeni.  „Noi nu vom ezita niciun moment să ieşim în stradă, atunci când lumea se va trezi şi va constata că a participat la cea mai mare şerlătenie, noi vom fi în fruntea mişcării pentru a-i da jos”, a spus Sergiu Mocanu.

Vicepreşedintele mişcării, Daniela Bodrug, a menţionat că negocierile pentru crearea majorităţii parlamentare sunt eşuate. Se merge pe acelaşi scenariu pe care s-a mers şi în anii trecuţi – partajarea funcţiilor înalte. „Sunt afirmaţii ruşinoase că se discută despre asumarea responsabilităţii guvernării şi problemele la zi şi nicidecum despre repartizarea portofoliilor”, a spus Daniela Bodrug.

Vicepreşedintele mişcării a spus că adevăratele motive pentru care negocierile au ajuns în impas este condiţia PL de modificare a Constituţiei Republicii Moldova. PL îşi doreşte ca şeful statului să fie ales cu 51 de voturi, de aceea au loc negocieri şi cu PCRM. Daniela Bodrug a mai spus că se pregăteşte demisia lui Nicolae Timofti, de aceea acesta în ultimul timp acesta nu iese în public.

  • sergiu mocanu despre negocieri.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.