Mişcarea Antimafie: Alianţa dintre Năstase, Usatîi şi Dodon reprezintă un risc pentru Moldova

„Alianţa celor 3 lideri ai protestatarilor, Andrei Năstase, liderul Platformei DA, Renato Usatîi, liderul PPPN, şi Igor Dodon, preşedintele PSRM, nu poate fi o soluţie pentru criza social-politică actuală, ci mai degrabă reprezintă un risc pentru Republica Moldova”. De această părere este vicepreşedinta Partidului Politic Mişcarea Populară Antimafie, Daniela Bodrug. Într-o conferinţă de presă la IPN, aceasta a declarat că alianţa celor trei, pe care a numit-o şi „Alianţa NUD”, reprezintă un risc de îngheţare a implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Pe de o parte Dodon spune că nu are de gând să implementeze Acordul de Asociere, ba chiar îşi doreşte abolirea acestui Acord, pe de altă parte, Platforma DA spune că vrea implementarea acestuia. Şi când aceste două entităţi se unesc, nu se produce nimic altceva decât îngheţarea implementării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană”, a spus Daniela Bodrug.

Vicepreşedinta Mişcării a menţionat că îndemnul Platformei DA către cetăţeni şi reprezentanţii societăţii civile de a ieşi în stradă alături de Renato Usatîi şi de Igor Dodon înseamnă descurajarea energiilor protestatare proeuropene ale cetăţenilor şi deturnarea esenţei protestelor din Republica Moldova. Aceasta a menţionat că protestele organizate de Platformă au suferit eşec pentru că aceasta a avut o agendă ascunsă faţă de cetăţeni, care prevedea nişte interese de clan.

Daniela Bodrug a declarat că Platforma „Demnitate şi Adevăr” s-a grăbit să-şi atribuie un partid pentru a provoca imediat alegeri parlamentare anticipate. Anticipatele, potrivit ei, vor aduce în parlament o majoritate a forţelor proruse. În acest context, vicepreşedinta Mişcării a mai spus că partenerii europeni au recunoscut imediat şi în grabă instalarea noului guvern la Chişinău pentru a opri intenţiile pe care le are Federaţia Rusă în Republica Moldova.

Potrivit ei, Platforma „Demnitate şi Adevăr” trebuie să se retragă de la organizarea protestelor cetăţenilor şi să lase societatea civilă să se preocupe de aceste acţiuni. Aceasta a sugerat atât lui Andrei Năstase, cât şi lui Igor Dodon şi lui Renato Usatîi să părăsească „Consiliul de Salvare Naţională”, pentru a nu deturna esenţa proeuropeană a protestelor din Republica Moldova.

Vicepreşedinta Mişcării Antimafie a venit cu un apel către societatea civilă să lupte împotriva guvernării, dar să se detaşeze de „lupta dintre clanuri”.


 

  • daniela bodrug despre alianta liderilor protestatarilor.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.