MIŞCARE, JOC şi SPORT pentru copii – eveniment FAIRPLAY


                                   MIŞCARE, JOC şi SPORT pentru copii – eveniment FAIRPLAY

Soroca, 18 mai 2012
– Reprezentanţa din Republica Moldova a Fundaţiei „Terre des hommes” Lausanne – Elveţia, avînd susţinerea financiară a UEFA pentru Proiectul MOVE (Mişcare, Joc şi Sport), organizează un eveniment FairPlay vineri, 18 mai 2012, între orele 10:00 şi 12:30, pe Stadionul Orăşenesc din Soroca.

La eveniment vor participa 60 de copii, 14 părinţi şi 12 de animatori de la Centrul de zi ICAR, Centrul de zi pentru copii Acasă, Centrul de Plasament Temporar Azimut. În calitate de invitaţi vor fi Şeful Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport Ghenadie Donos, Şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Tudor Frunză, precum şi Primarul raionului Soroca Elena Bondarenco.

Prezent la acest eveniment, în calitate de Ambasador al Bunăvoinţei al Delegaţiei din Moldova a FundaţieiTerre des hommes” va fi Vasile Zăbrian, care va tutela Fair Play-ul de la Soroca. Implicarea activă a antrenorului FC Dava Soroca în evenimentul proiectului

MOVE
are drept scop promovarea protecţiei şi respectării drepturilor copilului.

Problematica copiilor în situaţii social-vulnerabile, a copiilor părinţii cărora sunt plecaţi peste hotare, sunt prioritare pentru Terre des hommes în Republica Moldova. Fundaţia consideră dezvoltarea spiritului de cooperare şi parteneriat drept esenţial în sprijinirea acestor copii. Implementarea metodologiei MJS în organizarea activităţilor sportive, ajută copiii

să-şi dezvolte abilităţile personale şi sociale (respectul de sine, încrederea, toleranţa, cooperarea, onestitatea, responsabilitatea), iar aplicarea instrumentelor MOVE, ajută adulţii responsabili de copii să-şi consolideze aptitudinile lor psihosociale şi metodologice în calitate de părinţi şi pedagogi.

Rezultatele şi schimbările pozitive pe care le înregistrează copiii, ca urmare a participării la astfel de activităţi, mobilizează Tdh în promovarea metodologiei MJS în toate şcolile din Republica Moldova.

În mai multe localităţi din raioanele Soroca, Făleşti, Ungheni, Ialoveni, Ceadîr-Lunga, municipiile Chişinău şi Bălţi, precum şi din regiunea transnistreană metodologia MJS a fost preluată cu succes şi este aplicată în cadrul orelor opţionale şi a celor extraşcolare. Anul 2012 este un an de finalizare al proiectului, iar pentru a promova rezultatele obţinute şi metodologia MJS din cei 4 ani de existenţă, Terre des hommes va organiza mai multe evenimente Fair Play.

Pentru informaţii suplimentare o puteţi contacta pe Lilia Dunai, Manager proiect MOVE în Moldova, tel: 23 80 39, e-mail: npm.moldova@tdh.moldnet..md sau vizitaţi pagina web www.tdh-childprotection.org.

Marta Sterpu
Ofiţer de Presă


Delegaţia Terre des hommes în Republica Moldova

Tel: +373 22 23 80 39/ 23 86 37

fax: +373 22 23 85 77
e-mail:
communication-moldova@tdh.moldnet.md

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.