Mircea Geoană: „Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele

Mircea Geoană și-a anunțat retragerea din funcția de Secretar general adjunct NATO. El este primul român care a ocupat funcția în cauză și primul secretar general adjunct dintr-o țară care a aderat la Alianță după încheierea Războiului Rece, notează IPN cu referință la un comunicat al Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Geoană l-a informat pe Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg că demisionează din 10 septembrie, iar șeful NATO a acceptat demisia, mulțumindu-i pentru munca depusă.

„Mircea a servit NATO aproape cinci ani. Concentrarea lui asupra tehnologiei și a provocărilor emergente de securitate a fost esențială pentru a stimula inovația în Alianță. Este un adevărat susținător al relațiilor dintre America de Nord și Europa. Munca sa cu partenerii a adus foarte multe beneficii NATO. Îi doresc toate cele bune pentru viitor”, a scris Secretarul General al NATO.

La rândul său, Mircea Geoană, a scris pe pagina sa de Facebook: „Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie.”

Responsabilitățile lui Mircea Geoană, până la numirea unui succesor, vor fi preluate de Boris Ruge, secretar general adjunct pentru afaceri politice și politică de securitate (PASP).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.