Ministrul mediului îndeamnă societatea să participe la ocrotirea mediului

Ministrul mediului, Gheorghe Şalaru, îndeamnă societatea civilă să participe la ocrotirea mediului şi la protejarea arealului naturii, în special când merge vorba de parcuri şi zone naturale protejate. Apelul a fost făcut în contextul Zilei Internaţionale a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, marcată vineri, 9 august, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, toţi membrii societăţii trebuie să se implice în luarea deciziilor de mediu, pentru o dezvoltare comună a viziunii de consumaţie corectă.

„Să ne înarmăm cu voinţă, cunoştinţe şi chibzuinţă pentru a ocroti natura, fiind motivaţi de dragostea faţă de frumos, faţă de semenii noştri, faţă de acest meleag – Moldova. Sorţi de izbândă vom avea prin colaborarea cu autorităţile locale şi manifestarea preocupării susţinute pentru extinderea şi protejarea zonelor verzi, prin educarea populaţiei Republicii Moldova”, a spus Gheorghe Şalaru.

În Republica Moldova ariile naturale protejate constituie peste 150 de mii de ha, sau circa 4,65 procente din suprafaţa totală a ţării. Din suprafaţa totală, 5 rezervaţii ştiinţifice cuprind aproape 10 de mii de ha. Suprafaţa zonelor umede de importanţă internaţională constituie aproape 95 de mii de ha.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.