Ministrul Economiei Anatol Usatîi, detalii noi despre creditul rusesc

Recepționarea creditului contractat de către Republica Moldova de la Federația Rusă este reținută din cauza că în Rusia a fost schimbat cabinetul de miniștri. Suma totală este cea care a fost convenită la început, 500 de milioane, însă banii vor fi debursați în tranșe, prima fiind de 200 de milioane, notează IPN cu referire la declarațiile ministrului economiei și infrastructurii Anatol Usatîi în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la postul de televiziune TVR Moldova.

„În Federația Rusă a fost schimbat Guvernul și se așteaptă rectificarea bugetului. Dobânda de 2% este foarte avantajoasă dacă să facem referire la alte țări unde se discuta de 3,5%”, a declarat ministrul.

Anatol Usatîi a comentat afirmațiile din spațiul public, potrivit cărora p
ână la urmă Moldova va primi doar 200 de milioane. „Suma rămâne de 500 de milioane. În prezent avem nevoie de aproape 200 de milioane pentru contractele pe care le avem. Restul nu le vom debursa pentru a nu plăti dobânda”, a declarat Ministrul Economiei și Infrastructurii.

La finalul lunii noiembrie 2019, președintele Igor Dodon anunța că Republica Moldova ar urma să ia un credit de la Federația Rusă în valoare de 500 de milioane de dolari, bani care se vor investi în proiecte de infrastructură.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.