Ministrul de externe și-a punctat prioritățile la o întrevedere cu ambasadorii țărilor UE

„Suntem determinați să formăm o echipă eficientă pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern”, a declarat vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, la o întrevedere cu ambasadorii din statele UE acreditați la Chișinău. Mihai Popșoi a relatat despre procesul de partajare a competențelor între Ministerul Afacerilor Externe și Biroul pentru Integrare Europeană, transmite IPN.

Dialogul cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va rămâne o prioritate majoră a diplomației moldovenești. „În exercitarea mandatului meu, voi pune accentul pe consolidarea unei diplomații active, prezente și vizibile. Parteneriatele bilaterale tradiționale vor constitui un reper în cooperarea externă, complementate de consolidarea dialogului cu state din zone geografice de interes, dar unde Republica Moldova nu are o prezență suficient de pronunțată”, a declarat ministrul afacerilor externe.

Mihai Popșoi a menționat sprijinul ambasadorilor oferit Republicii Moldova în momente dificile, dar și contribuția statelor pe care le reprezintă la inițierea negocierilor pentru aderarea a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Competențele Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene sunt partajate între Ministerul Afacerilor Externe și Biroul pentru Integrare Europeană, conduse de vicepremierii Mihai Popșoi și Cristina Gherasimov, ultimei revenindu-i și mandatul de negociator-șef al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.