Ministrul de externe a transmis condoleanțe în legătură cu atacul terorist din Istanbul

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, vicepremierul Nicu Popescu, a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu, în legătură cu atacul terorist din Istanbul, transmite IPN.

„Condamnăm vehement acest atac terorist din orașul Istanbul și transmitem condoleanțe familiilor îndurerate, precum și urările noastre pentru recuperare cât mai grabnică a celor răniți”, a menționat Nicu Popescu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, precizează că Ambasada Republicii Moldova la Ankara și Consulatul general al Republicii Moldova la Istanbul sunt în contact permanent cu autoritățile competente din Turcia pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate până acum, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac.
 


În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Istanbul pot contacta consulatul general la adresa de email: istanbul@mfa.gov.md sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al consulatului: +90 (535) 983 01 73.

Duminică, pe o stradă pietonală din Istanbul, s-a produs o explozie soldată cu șase persoane decedate și peste 50 de răniți. Președintele Turciei a declarat că este vorba despre un atac terorist.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.