Ministerului Transporturilor examinează oportunitatea procurării a două ambulanţe aeriene

Un model de elicopter de producţie Bell, din Slovacia, în varianta de evacuare/salvare medicală, a fost prezentat astăzi, 22 octombrie, pe Aeroportul Internaţional Chişinău conducerii Ministerului Transporturilor, care examinează oportunităţile de achiziţie a două unităţi noi de aparate de zbor destinate serviciului de ambulanţe aeriene.

Reprezentantul companiei Bell Helicopter, Jakub Hoda, a menţionat că elicopterul este proiectat în primul rând pentru furnizarea de asistenţă medicală de urgenţă, fiind unicul care oferă posibilitatea transportării a doi pacienţii în poziţie culcată concomitent, inclusiv doi însoţitori medicali, plus doi membri ai echipajului de zbor. „Este un aparat de zbor de ultima generaţie, având şi costuri de operare mai reduse. În plus, oferă o siguranţă sporită a zborurilor”, a spus Jakub Hoda.

Contactat de IPN, preşedintele consiliului de administraţie al ÎS „Moldaeroservice”, Oleg Tofilat, a menţionat că potenţiala achiziţie face parte din strategia Ministerului Transporturilor de a moderniza flota ambulanţelor aeriene a serviciului Aviasan, care  în acest moment este constituită din două unităţi MI-2 de producţie sovietică.

Costul unui elicopter este de 6-7 milioane de dolari, iar sursele de finanţare urmează a fi identificate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.