Ministerul Justiţiei reacţionează la declaraţiile Maiei Sandu

Ministerul Justiţiei reacţionează la declaraţiile făcute de Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook, cu referire la faptul că în lista membrilor unui partid trebuie să fie indicat şi locul de muncă al acestora. Potrivit reprezentanţilor ministerului, acuzaţiile sunt false, iar în lista consultativă privind actele necesare înregistrării partidului politic, plasată pe site-ul oficial a instituţiei, s-a produs o eroare tehnică, transmite IPN.

Lidera proiectului politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” (PAS), Maia Sandu, a scris pe o reţea de socializare că Ministerul Justiţiei a plasat pe pagina oficială un document prin care, pentru înregistrarea unui partid politic se impune o cerinţă nouă, care nu se conţine în Legea privind partidele politice - locul de muncă al membrilor de partid. „Asta după ce câteva mii de cetăţeni au semnat în listele de membri PAS fără a indica locul de muncă”, mai scrie fosta ministră a educaţiei. Maia Sandu menţiona în postare că ar avea mai multe semnale de la unii membri ai proiectului politic despre faptul că aceştia ar fi intimidaţi şi şantajaţi.

Ulterior, Ministerul Justiţiei a venit cu o reacţie la afirmaţiile Maiei Sandu şi spune că a fost vorba despre o eroare tehnică în lista consultativă privind actele necesare înregistrării partidului politic. „Condiţiile de înregistrarea a partidelor politice, sunt prevăzute în Legea 294-XVI din 21 decembrie 2007. Nici ministerul şi nici o altă persoană nu poate pretinde sau impune condiţii suplimentare, decât cele stabilite de lege”, se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei. Totodată, este specificat că niciodată nu a fost înaintată o astfel de solicitare niciunui aplicant.

Ministerul Justiţiei a precizat că pentru a facilita procesul de informare a cetăţenilor, a fost publicată o informaţie, pe site-ul oficial, în care s-a strecurat eronat o formulare, cu referire la indicarea locului de muncă. Reprezentanţii instituţiei afirmă că  informaţia a fost corectată imediat ce a fost depistată, iar persoanele care au admis această eroare au fost supuse procedurilor disciplinare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.