Ministerul Educaţiei iniţiază un proiect pentru revizuirea curriculumului şcolar

Ministerul Educaţiei şi Fundaţiile pentru o Societate Deschisă iniţiază un proiect de îmbunătăţire a curriculumului şcolar. Proiectul va dura doi ani şi are un buget de peste 1 milion de dolari, transmite IPN.

Ministrul educaţiei, Maia Sandu, a declarat, la o conferinţă de presă, că în proiect sunt antrenaţi experţi naţionali şi internaţionali. După ce vor analiza curricumul şcolar, aceştia vor veni cu propuneri, în funcţie de care se vor lua decizii pentru anii viitori.

Şefa Direcţiei învăţământ preuniversitar la minister, Valentina Chicu, a spus că anul acesta are loc etapa de pregătire, planificare, de elaborare a materialelor de suport pentru revizuirea curriculumului. „Schimbările care se produc în acest an nu sunt sesizabile la nivel de plan-cadru. Trebuie să vedem unde am ajuns, ce am realizat, ce e bine, ce trebuie de schimbat pentru îmbunătăţire”, a spus reprezentanta ministerului.

Proiectul mai prevede perfecţionarea competenţelor profesionale ale profesorilor şi managerilor şcolari. Va fi elaborat un program naţional pentru atragerea şi menţinerea profesorilor în sistemul de învăţământ. Acesta va include elaborarea unui sistem de creştere în carieră şi de motivare de ordin financiar.

Fundaţiile pentru o Societate Deschisă sunt reprezentate în Republica Moldova de către Fundaţia Soros Moldova, care va sponsoriza proiectul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.