Mii de oameni au luat cu asalt Piaţa Centrală pentru ultimele cumpărături de Paşti

Piaţa Centrală din capitală a fost luată cu asalt de dimineaţă de mii de persoane care fac ultimele cumpărături înainte de Paşti. La majoritatea produselor care nu vor lipsi din coşurile de Paşti preţurile au fost majorate. Diferenţa, comparativ cu săptămâna trecută, este de la 5 până la 15 lei, transmite IPN.

Cel mai mult s-a scumpit carnea de miel, pentru un kilogram vânzătorii cer 85 de lei, comparativ cu 70 de lei acum o săptămână. Şi roşiile s-au scumpit cu până la10 lei. Astfel, pentru un kilogram cumpărătorii vor scoate din buzunar între 23 şi 40 de lei. Un kilogram de ridiche costă între 23 şi 25 de lei, comparativ cu 15-18 lei preţul de săptămâna trecută.

10 ouă se vând cu 12-15 lei. Carnea afumată de porc se dă cu 65-95 de lei/kg, iar pentru un kilogram de brânză de oi cumpărătorii plătesc de la 50 de lei în sus. Salamul de casă costă între 75 şi 90 de lei kilogramul.

Familiile care nu au timp să coacă cozonac îl pot cumpăra tot de la piaţă. Preţul variază în funcţie de mărime şi formă. Un cozonac mare, de peste un kilogram, ajunge să coste 80 de lei. Pasca cu brânză costă în jur de 40 de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE